Schoolafspraken en beleid
Wij vinden het belangrijk dat leerlingen zich veilig voelen in en rond de school. Daarom zijn er duidelijke regels, een veilige speelomgeving en een schoolgebouw dat aan alle veiligheidseisen voldoet. De veiligheid rond de school versterken we ook doordat leerkrachten voor schooltijd en in de pauze pleinwacht lopen.
Daarnaast werken wij met een pestprotocol en incidentenregistratie.

Mobiele telefoons
Op It Pertoer gelden een aantal algemene schoolafspraken.
- Mocht uw kind ziek zijn, graag voor 8:10 doorgeven via Parro of telefoon.
- Volgens het pleinwachtrooster wordt er 's ochtends toezicht gehouden op het plein. Dit is vanaf 8:05 tot het moment dat de bel gaat.
- Het is voor schooltijd niet toegestaan om een balspel te spelen op het plein, dit i.v.m. de veiligheid van de peuters en kleuters die op dat moment ook op het plein spelen.
- Bij slecht weer kunnen de kinderen wat eerder binnen komen.
- Leerkrachten zijn na schooltijd aanwezig op school voor evt. afspraken, loop gerust even binnen of stuur een berichtje via de Parro app.
Gezonde school
It Pertoer wordt een gezonde school! Dat betekent dat er aandacht is voor gezonde voeding en beweging.
Trakteren
Vanaf hun 5e verjaardag vieren de kinderen hun verjaardag voor het eerst op de basisschool. Alle kinderen in de groep mogen ze dan trakteren én de meesters en de juffen. Ze gaan dan samen met nog 2 andere kinderen langs de klassen om de meesters en de juffen te trakteren, deze traktatie mag gewoon hetzelfde zijn als die voor hun klasgenootjes.
Traktaties graag wel beperken tot wat eetbaars, het is niet de bedoeling dat er cadeautjes bij gedaan worden.
Klachtenprocedure
Het kan altijd gebeuren dat u als leerling, ouder of personeelslid ontevreden bent over een beslissing of het gedrag van iemand op school.
Bij bezwaren of klachten wordt uitgegaan van de volgende stappen:
- bespreek de vraag eerst in alle openheid met de persoon in kwestie of de schoolleiding;
- als dit geen oplossing biedt: een gesprek met de contactpersoon van de school;
- als dit geen oplossing biedt kan de contactpersoon u verwijzen in de vervolgstappen.
Voor advies kunt u altijd contact opnemen met de in de schoolgids vermelde contactpersoon. De gegevens van de contactpersoon vindt u in elke schoolgids.
Mobiele telefoons
Het gebruik van mobiele telefoons door de leerlingen is onder schooltijd niet toegestaan. De leerlingen die een mobiele telefoon bij zich hebben zetten deze bij aankomst op het schoolplein uit. Leerlingen kunnen ervoor kiezen hun mobiel in te leveren bij de leerkracht. De leerkracht bewaart hem op een afgesloten plek. Aan het einde van de schooldag neemt de leerling zijn/haar mobiele telefoon weer mee naar huis.
Leerlingen die dat niet doen zijn zelf verantwoordelijk voor diefstal of beschadiging van hun mobiele telefoon.
Rookvrij schoolterrein
Onze school heeft een rookvrij schoolterrein. Dat betekent dat niemand rookt op het schoolterrein of in het zicht van de leerlingen. We doen dit omdat roken erg verslavend is en slecht is voor je gezondheid. Ook ongewild meeroken is schadelijk.
Lunch, tussendoortjes en trakteren
Ikc It Pertoer werkt met een continurooster. Dat betekent dat al onze leerlingen tussen de middag op school blijven; dat houdt in dat wij eten en drinken op school tussen de middag. Dit met elkaar eten zien wij ook als een sociaal moment. ’s Morgens is er in alle groepen het eerste drink- en eetmoment van de dag. Tussen de middag is het tweede eetmoment. Leerlingen nemen zelf (gesmeerde) boterhammen en drinken mee, in een goed afgesloten beker. Dit mogen geen koolzuurhoudende dranken en/of energiedranken zijn. Wij vragen de ouders een gezonde lunch mee te geven.
De kinderen mogen op hun verjaardag trakteren op school en de jarige mag een mooie kaart uitzoeken. Onze voorkeur gaat hierbij uit naar een gezonde traktatie.
Zindelijkheid
Wanneer een kind op school komt, gaan we ervan uit dat het zindelijk is. Wanneer dat niet het geval is, gaat de groepsleerkracht in overleg met de ouders om afspraken te maken over hoe te handelen bij ‘een ongelukje’ of het verkorten van de lestijd in de periode dat het kind nog niet zindelijk is. Informatie over zindelijkheidstraining wordt door het consultatiebureau gegeven. Op de site van de GGD staat daar meer informatie over (GGD, zindelijkheid).